Magánszemélyek

 

Bár az személyi jövedelemadó 1+1% felajánlására civil szervezetek és egyházak részére már évek óta lehetőség van, évente mégis milliárdok sorsáról nem rendelkeznek az adófizetők.  Ennek oka legtöbbször a tájékozatlanság, a választható szervezetek sokasága illetve a felelős magatartás hiánya.  Az adó 1% felajánlás pedig olyan plusz költséggel nem járó anyagi támogatási forma, amely nagy mértékben hozzájárul a civil szervezetek, egyházak egész éves működtetéséhez. 

Adószámunk: 18215962-1-02

Magánszemélyként  idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak, vagy a kiemelt előirányzatnak. 

Kérjük, rendelkezzen az EURAKVILO GYERMEKONKOLÓGIAI ÉS GYERMEKHOSPICE KÖZALAPÍTVÁNY javára és támogassa a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohematológiai osztályának munkáját, a daganatos, leukémiás gyermekeket és családjaikat.

FONTOS! A rendelkezés benyújtására magánszemélyeknek május 31-ig van lehetősége!

Mit kell tennie?

A rendelkező nyilatkozat benyújtható:  

  • a személyi jövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),  
  • e-SZJA online kitöltő felületen ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikus úton, vagy ügyfélkapus regisztráció nélkül postai úton,   
  • a bevallástól elkülönülten, közvetlenül a NAV-hoz o a 16EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, ez esetben lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban). 
  •  az 16EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen). 

 

Kérjük, ajánlja az Eurakvilo Alapítványt (18215962-1-02) kollégái, ismerősei, barátai részére is és ne hagyja, hogy ezek a többlet költséget nem jelentő, értékes forintok visszakerüljenek az államkasszába!